UMBRA SI LUMINA

PATRIMONIU VEDETA

Un proiect de restaurare clasica poate readuce la viata spatiul privat al acestei gradini. Unul dintre cele mai importante argumente care a venit in sprijinul protejarii, conservarii dar mai ales al restaurarii arhitectural-peisagistice l-a reprezentat reconfigurarea imaginilor istorice si a atmosferei specifice care a definit gradina de-a lungul timpului.

In urma analizelor si a studiilor s-au identificat exemplare de vegetatie batrana ce par a fi facut parte din amenajarile de sfarsit de secol al XIX-lea. In acest sens putem mentiona exemplarele de ginko biloba, taxus bacata care incadrau zona de peluza, dar si prezenta unor specii de arbori foiosi cum ar fi : castan, tei, care pe baza unor masuratori dendrometrice ar avea in jur de 110-130 ani.
Impreuna cu informatiile din surse de arhiva s-a compus proiectul de restaurare peisagistica care propune recuperarea imaginii intregului ansamblu arhitectural si peisagistic. Pentru aceasta gradina s-a ales restaurarea peisagistica prin pastrarea elementelor intiale ale gradinii cum ar fi trama circulatiei, zonele plantate si exemplarele vegetale valoroase din situ.

CLIENT

Privat

LOCATIE

Bucuresti

AN

2013

PROIECTARE

Maple Design

EXECUTIE

Maple Design

AMPRENTA, MEMORIE

Proiectul

Imaginile 3d cu prezentarea proiectului au stat la baza deciziilor specialitatilor implicate in cadrul proiectului. Totodata proiectul de peisagistica a fost realizat insumand toate specialitatile intr-un plan general de amenajare.

Implementarea proiectului

Refacerea tramei aleilor a avut la baza informatiile din arhiva folosindu se ca materiale piatra cubica din acea perioada, piatra cubica personalizata JM.

Executia gradinii s-a facut numai dupa realizarea unor studii arheologice in situ.

In cazul acestui proiect detaliile fac diferenta, elementele de mobilier si elementele sistemului de iluminat din gradina au fost propuse in spiritul compozitiei gradinii.

Membru al:

Certificat de calitate:


Copyright © 2018 Maple. Toate drepturile rezervate.

Montréal, Canada

Bucuresti, Romania
Tel: (438) 929 39 19 Tel: (0767) 95 39 19
Email: office@maplecomp.com Email: office@maplecomp.com
Web: www.maplecomp.com Web: www.maplecomp.com