PE MALUL LACULUI

PARADISUL LINISTII

Soluţia propusă de amenajare a fost adaptată configuraţiei naturale a terenului, respectându-se relieful, amenajarea avand ca fudal lacul. Conceptul a fost crearea unei amenajari peisagere astfel încât să se creeze o vedere dominantă şi o priveliste variata asupra apei de la diferite distanţe. În consecinţă, dispunerea vegetaţiei a fost facuta în concordanţă cu orientarea vederilor, proiectarea aleilor de circulaţie s-a facut către şi în proximitatea piesei de apă, s– a ales transformarea zonei de ponton intr-o zona de socializare si contemplare.

Alegerea vegetatiei a tinut cont de necesitatile mascarii elementelor nedorite si creerii intimitatii. Specii de cupresuss, pinus, liriodendron, liliac, berberis, lavanda, graminee, toate acestea asigura o tranzitie catre zona de jos a gradinii, zona pontonului.

S-a ales transformarea zonei de ponton intr-o zona de socializare si contemplare luand in considerare poziţia acesteia si adaposteste gradina utilitara, unde fructele precum: afine, zmeura, capsuni si plante aromatice sunt asezate pe treptele naturale ale terenului asigurand pe langa decor si utilitate si un rol de sustinere a terenului.

CLIENT

Privat

LOCATIE

Jud. Dambovita

AN

2016

PROIECTARE

Maple Design

EXECUTIE

Maple Design

LEMN, PIATRA, APA

Proiectul

Proiectul de peisagistica studiaza dispunerea in teren a amenajarilor cu anumite functiuni, a perspectivelor importante a centrului compozitional principal. De la schemele de circulatie pana la delimitarea diferitelor zone care incadrate in compozitia gradinii ajuta la realizarea planului general de amenajare.
Acesta ne ofera solutia de ansamblu pentru amplasarea aleilor, amplasarea vegetatiei, a elementelor decorative.

Implementarea proiectului

Materialele folosite precum lemnul si metalul din zona pontonului au fost alese sa completeze si sa se integreze in imaginea finala a amenajarii. Ca in fiecare proiect, sistemul de iluminat arhitectural reprezinta unul din punctele forte ale amenajarii.
Dispunerea vegetaţiei a fost gandita în concordanţă cu orientarea vederilor, proiectarea aleilor de circulaţie s-a facut către şi în proximitatea piesei de apă.

Membru al:

Certificat de calitate:


Copyright © 2018 Maple. Toate drepturile rezervate.

Montréal, Canada

Bucuresti, Romania
Tel: (438) 929 39 19 Tel: (0767) 95 39 19
Email: office@maplecomp.com Email: office@maplecomp.com
Web: www.maplecomp.com Web: www.maplecomp.com