CALATORIE SINUOASA

LINISTE SI RELAXARE

Soluţia propusă de amenajare a fost adaptată configuraţiei naturale a terenului, un teren ingust si lung cu o diferenta de nivel de 8 m intre partea din fata si spatele gradinii. S-a optat pentru alegerea unui parcurs sinous pentru a prelua diferenta de nivel, respectându-se în linii mari relieful, s-a intervenit cu modificări de detaliu (în zona locului de grătar si piscina) pentru a realiza o armonie a formelor terenului şi pentru crearea unor efecte peisagistice.

Conceputul gradinii a fost crearea unui spatiu de relaxare si joaca care sa redefineasca spatiul prin descoperirea treptata a gradinii cu modificarea perspectivelor vizuale pentru a minimiza efectul lung si ingust al terenului. Am creat  sectoare de peisaj care sunt  percepute succesiv şi gradat de către utilizatori prin compartimentarea spaţiului cu ajutorul plantaţiilor de diferite forme şi mărimi.

Zona de primire este o zona formala, usor de intretinut, cu calitati decorative tot timpul anului si cu imbinarea elementelor apa, piatra, vegetal care ofera o unicitate spatiului.

Zona de relaxare este compusa din zona de piscina si zona de plaja, ambele avand acces din gradina si de pe terasa casei, care  pe langa functiunea  principala  reprezinta si o zona de belvedere asupra gradinii, constituind nucleul de unde gradina se dezvolta. Particularitatea acestei zone o reprezinta jardiniera cu plante exotice. Aceasta are rol de ghiveci pe timp de vara pentru palmierii din zona de plaja, ei fiind mutati la iernat in sezonul rece fara a modifica semnificativ imaginea gradinii.
Zona de contemplare este formata din iaz, ponton, foisor si zona roselor de colectie aceasta din urma face trecerea catre gradina utilitara a gradinii.

CLIENT

Privat

LOCATIE

Jud. Arges

AN

2015

PROIECTARE

Maple Design

LEMN, PIATRA, APA

Animatie grafica

Realizarea animatiei 3d ne-a oferit posibilitatea de a vizualiza gradina atat in ansamblu cat si in detaliu, punand in evidenta fiecare zona proiectata. Vegetatia aleasa pentru aceasta amenajare este constituita din specii indigene cu decor sezonier care pun in valoare fiecare zona a gradinii.

Proiect / Implementarea proiectului

Componente gradinii, atat cele vegetale precum si cele minerale, lemnul, piatra, apa, metal, au fost alese pentru a se imbina si a crea  o gradina pitoreasca, un spatiu de recreere si relaxare unic.
Echipa noastra a realizat proiectul de amenajare peisagera care a inclus planul aleilor si stereotomia acestora, inclusiv planul detaliat pentru fiecare zona a gradinii si deasemenea proiectul sistemului de iluminat care pune in valoare amenajarea si ofera o imagine feerica a gradinii pe timp de noapte, de la iluminatul perimetral de siguranta pana la iluminatul ambiental.

Membru al:

Certificat de calitate:


Copyright © 2018 Maple. Toate drepturile rezervate.

Montréal, Canada

Bucuresti, Romania
Tel: (438) 929 39 19 Tel: (0767) 95 39 19
Email: office@maplecomp.com Email: office@maplecomp.com
Web: www.maplecomp.com Web: www.maplecomp.com