PARCUL PADUREA VEDEA

Armonie verde

In cadrul acestui proiect s-a propus reabilitarea Parcului – Padurea Vedea si integrarea elementelor naturale şi a celor construite într-un complex de spaţii, forme şi volume armonioase menite să asigure relaţii optime pentru utilizatori. In cadrul Reabilitarii Parcului-Pădurea Vedea, au fost propuse: plantarea de zone verzi, înlocuirea mobilierului urban degradat, reabilitarea utilităţilor şi a iluminatul public, precum şi crearea de noi spaţii verzi;

Acest proiect isi propune crearea unui spatiu unitar bine exprimat, organizat într-un echilibru armonios, în care unele elemente sunt subordonate altora într-o înlănţuire logică contribuind la cresterea suprafetelor de spatii verzi amenajate si reintroducerea Parcului- Padure in circuitul zonelor verzi amenajate. S-au propus plantarea unor zone de masiv vegetal pentru dezvoltarea zonei verzi si refacerea fostei Paduri Vedea, de asemenea proiectul a prevazut realizarea unor trasee de promenada, a unor spatii pentru recreere, locuri de joaca cu profil specializat pe categorii de varsta, dotarea acestuia cu mobilier urban, amenajarea unor zone pentru terenuri de sport , amenajarea unor zone destinate picnicului si zone pentru gratar. Deasemenea s-a propus si realizarea instalatiei de iluminat si a instalatiei de udare.

CLIENT

Primaria Mun. Alexandria

LOCATIE

Judetul Teleorman

AN

2014

PROIECTARE

Maple Design

MISCARE, AER, APA

Animatie grafica

Proiectul de peisagistica studiaza dispunerea in teren a elementelor componente ale parcului de la sistemul de circulatii, zonele verzi , zone de joaca si sport pana la elementele de mobilier urban si sistemul de iluminat. Cu ajutorul animatiei 3d se pot vizualiza elementele compomente si se poate parcurge proiectul pas cu pas inainte ca el sa fie realizat.

Proiectul

Datorită faptului că cea mai mare parte a padurii-parc Vedea este caracterizată de lipsa amenajărilor, de o stare avansată de degradare precum şi de existenţa unor terenuri nefolosite, degradate, ceea ce duce la o pierdere a valorii padurii şi o diluare a potenţialului acestuia. In cadrul proiectului s-au realizat : transformarea padurii- parc Vedea într-o zonă atractivă de promenanda, crearea unui traseu pietonal şi pentru biciclete continuu, din padurea parc Vedea neîntrerupt, pe malul stâng şi de-a lungul digului pe malul drept al Raului Vedea situat in apropierea padurii-parc, Valorificarea superioară a parcului existent – Pădurea Vedea prin plantarea de arbori şi înlocuirea mobilierului urban degradat, inclusiv utilităţiile şi iluminatul public, precum şi crearea de noi spaţii verzi;
Creşterea activităţii padurii – parc Vedea prin amplasarea de locuri de joaca si zone de sport pentru toate categoriile de varsta.

Membru al:

Certificat de calitate:


Copyright © 2018 Maple. Toate drepturile rezervate.

Montréal, Canada

Bucuresti, Romania
Tel: (438) 929 39 19 Tel: (0767) 95 39 19
Email: office@maplecomp.com Email: office@maplecomp.com
Web: www.maplecomp.com Web: www.maplecomp.com