PROIECTARE SI EXECUTIE AUTOSTRADA SEBES-TURDA

INFRASTRUCTURA

Proiectarea amenajarii peisagere a tronsonului autostrazii Sebes-Turda a fost realizat de echipa Maple Architectural Design si echipa colegilor de la Biroul de Studii Contemporane. Colaborarea pentru proiectare a fost aleasa de catre Iptana pentru a executa componenta de peisagistica a proiectului.

Proiectul amenajarii peisagere a cuprins instalarea sau refacerea stratului de vegetatie ierboasa prin însamântarea taluzurilor, si a spatiilor libere de lânga carosabil, drumuri de acces (bretele) si noduri rutiere. Deasemenea s-au introdus specii vegetale lemnoase, arbori si arbusti pe aliniamente, curbe, in spatiile libere ale nodurilor rutiere, si in spatiile tehnice si parcari. S-a incurajat deasemenea autoinstalarii spontane a ansamblurilor vegetale endemice;

Un alt punct a constituit crearea de perdele vegetale de protectie împotriva diversilor factori perturbatori asociati inevitabil sitului unei autostrazi. S-a propus deasemenea refacerea cu vegetatie a terenurilor folosite temporar la constructia autostrazii (depozite, drumuri de santier, excavari etc.), pentru reintegrarea in timp a acestora in fitocenoza ecosistemului zonal.

CLIENT

IPTANA SA Bucuresti

LOCATIE

Jud. Alba

AN

2015

PROIECTARE

Maple Design + RPR Birou de Studii Contemporane

NOD RUTIER

Animatie grafica

Imaginile 3 d cu prezentarea proiectului au stat la baza deciziilor specialitatilor implicate in cadrul proiectului.

Proiect / Implementarea proiectului

Proiectul e in curs de desfasurare.

Membru al:

Certificat de calitate:


Copyright © 2018 Maple. Toate drepturile rezervate.

Montréal, Canada

Bucuresti, Romania
Tel: (438) 929 39 19 Tel: (0767) 95 39 19
Email: office@maplecomp.com Email: office@maplecomp.com
Web: www.maplecomp.com Web: www.maplecomp.com